Home

Tennisclub Ouderkerk aan den IJssel

Welkom op de website van Tennis Club Ouderkerk (TCO)

Harvest open poster 2017 websiteDe 2017 en 40e dus jubileumeditie van het open toernooi van Tennisclub Ouderkerk bevestigde weer eens wat tennisliefhebbers uit de regio allang wisten:

Het is een van de leukste en best georganiseerde toernooien in de Krimpenerwaard. Die reputatie is gebaseerd op een aantal vaste elementen zoals een ervaren maar flexibele wedstrijdleiding alsmede een enthousiaste kern van vrijwilligers die bar en keuken op geweldige wijze runnen waardoor er feitelijk de gehele week sprake is van een pop-up café-restaurant. En op vrijdagavond uiteraard de traditionele feestavond met discjockey Henk.

Dit allemaal op het knusse tennisparkje aan de Kerkweg met de 4 baantjes, centraal gelegen clubhuis en terras en niet te vergeten de Harvest Shop van hoofdsponsor Onno en Monique Terlouw met hulp van een aantal medewerkers.
Die hulp was vooral dit jaar geen overbodige luxe want door het plotselinge overlijden van vader Cees Terlouw was het voor Onno en Monique toch een week met een andere dimensie. Het weerhield Onno er niet van om op vrijdagavond weer een geweldige demonstratiepartij te organiseren waarin Sander Zijlstra met 3 andere jonge talenten (gemiddeld niveau 2) aanvankelijk een aantal games startten met de houten rackets waarmee 40 jaar geleden nog gespeeld werd. Die rackets werden gepresenteerd door Henny van Straaten uit Rotterdam die al gedurende 40(!!!) jaar een van onze vaste deelnemers is .Henny zelf ontving een tennisshirt met passende opdruk waarin hij de rest van het toernooi speelde en met succes want hij haalde met zijn dochter zelfs de finale van de GD 7.

Getennist werd er ook nog door de andere deelnemers, onder wisselende weersomstandigheden werden er onder de strakke regie van Ruud en Sanne 160 partijen gespeeld (op woensdag vanwege regen een 4-tal in de hal) om uiteindelijk een prima finaledag te bereiken met de nodige spannende driesetters, enkele TCO-successen en een mooi getimede prijsuitreiking in de rust van de finale van het EK vrouwenvoetbal.

Al met al een prima week waarin Tennisclub Ouderkerk zich voor de zoveelste keer voortreffelijk gepresenteerd heeft.