Bardienst
Informatie over en van de barcommissie
Alle volwassen leden van TCO zijn verplicht om bardiensten te draaien. Gemiddeld genomen is dat 2x per jaar. De beschikbare diensten worden in de planning gezet door de barcommissie. Leden kunnen hun eigen dienst plannen via de KNLTB app.
In de Drank- en horecawet staat beschreven dat het verplicht is, voor iedere vrijwilliger met bardienst, om in het bezit te zijn van een IVA-certificaat. Er dient zelfs een lijst te zijn van alle barvrijwilligers die de IVA-cursus hebben gevolgd, die bij de bar beschikbaar is. Dit geldt alleen voor vrijwilligers in bardienst die op tijdstippen waarop er alcohol geschonken wordt.
Je kan je kennis over verantwoord schenken van alcohol testen en informatieve instructie filmpjes vinden op :
e-Learning verantwoord alcohol schenken
Hier kan je ook een test doen en een certificaat halen. Dit is dus een verplichting voor alle leden die een bardienst draaien. Mocht je zelf geen diensten willen of kunnen draaien bestaat er de mogelijkheid om deze af te kopen. Hiervoor zijn barsitters beschikbaar en mocht het niet via de barsitters lukken, kan je de voorzitter van de barcommissie benaderen.
Een barsitterslijst is beschikbaar in de KNLTB app.
LET OP!
Heb je een bardienst geruild. Geef dit door aan de barcommissaris!! Als de ruil niet op komt dagen en de barcommissaris is niet geïnformeerd over de ruil, blijf je zelf verantwoordelijk. |
Bestuursreglement “Alcohol in sportkantine”
Tijdens de afgelopen ALV is het Bestuursreglement “Alcohol in sportkantine” de revue gepasseerd dat we als bestuur hebben vastgesteld ten behoeve van de vernieuwing van de horecavergunning.
We hebben deze op de website gepubliceerd en de link naar het document vind je hier:
Bestuursreglement “Alcohol in sportkantine”
Barcommissie:
Voorzitter: Eric Fickel
Inkoop: Eric Fickel
Beknopte omschrijving bardienst
Koffie: individuele kopjes uit de automaat. Let op het formaat kopje! Er zijn 3 maten. Espresso, gewoon en cappuccino.
Thee: water kan je ook gewoon tappen uit de automaat. Er zijn verschillende smaken thee. De zakjes liggen in een van de bovenkastjes in de keuken. De theeglazen staan in kastje naast de magnetron.
Bier: Er geldt een strikt beleid voor het schenken van alcohol en dat betekent dat er geen alcohol geschonken aan jongeren onder de 18. Er kan gedurende het hele seizoen getapt worden. Lees voor het aansluiten van de tap eerst de aansluitinstructies. Let op, u heeft te maken met kwetsbare apparatuur. Bij twijfel bel uw barcommissaris.
Spoelbak & spoelen: Zorg er altijd voor dat de spoelbak achter de bar gevuld is met water en dat deze langzaam overloopt in de afvoer. Voeg een klein scheutje glasreiniger aan het water toe (niet te veel ivm schuim-vorming) waardoor de glazen beter schoon worden. Let bij het reinigen goed op dat eventuele lippenstift geheel verwijderd is, nadrogen met een theedoek wil hierbij veelal uitkomst bieden.
Lege glazen en flessen: Probeer zoveel mogelijk de lege glazen op te halen en te spoelen. Lege wijnflessen kunnen in de mand of doos achter de bar worden gezet. Lege flessen kunnen in de daarvoor bestemde kratten, eveneens achter de bar worden geplaatst.
Vriezer: Let op de aangebroken dozen, deze eerst opmaken en steeds bovenop houden.
Opruimen & schoonmaken: Maak gedurende uw bardienst regelmatig de bar en tafeltjes schoon met een warm sopje. Haal geregeld glazen en lege flessen op en zorg er voor dat, indien uw bardienst is afgelopen, alles schoon, afgewassen en opgeruimd is. Ruim dus alles op en laat het clubhuis netjes achter. Indien u, na dit alles gelezen te hebben nog vragen heeft, kunt u altijd bij de dienstdoende barcommissaris terecht.
LAAT HET CLUBHUIS ACHTER ZOALS U HET ZOU WILLEN AANTREFFEN. |
